Read Zes sterren by Joost Zwagerman Free Online


Ebook Zes sterren by Joost Zwagerman read! Book Title: Zes sterren
The author of the book: Joost Zwagerman
Language: English
Format files: PDF
ISBN 13: No data
The size of the: 593 KB
Edition: De Arbeiderspers
Date of issue: October 15th 2010
ISBN: No data

Read full description of the books Zes sterren:

'Je slaat Zes sterren dicht met een onontkoombaar besef van sterfelijkheid. Hulde voor de schrijver die dat bij zijn lezers losmaakt.' - Algemeen Dagblad

Siem Merkelbach is hoofdredacteur van een florerend tijdschrift over hotels. Met zijn neef Justus reist hij stad en land af om hotelmanagers te paaien. Op een dag wordt Siem dood in zijn woning gevonden. Justus besluit in de voetsporen van zijn oom langs de hotels te trekken, waarbij steeds meer vragen opkomen. Als eerste natuurlijk: waarom pleegde zijn oom zelfmoord?

‘Zwagerman durft de grote vragen van het leven aan te gaan op een eerlijke, mooie en goed doordachte manier.’ – 8weekly

‘Stilistisch vuurwerk.’ – Noordhollands Dagblad

Read Ebooks by Joost ZwagermanRead information about the author

Ebook Zes sterren read Online! Joost Zwagerman was a popular Dutch writer.

Joost Zwagerman debuteerde in 1986 met de roman De houdgreep, die door Carel Peeters in Vrij Nederland werd bestempeld als 'het meestbelovende debuut sinds jaren'. Zijn doorbraak naar een breed publiek kwam met de roman Gimmick! (1989), die in 1996 voor het theater bewerkt werd door Theatergroep De Kwekerij. Het boek geeft een beeld van de trendy uitgaanscultuur en kunstenaarswereld van Amsterdam, waar hij in die tijd veel in verkeerde. In 1991 verscheen Vals licht, dat werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en in 1993 werd verfilmd door Theo van Gogh. Ook De buitenvrouw (1994), over een liefde in multiculturele tijden, bereikte de longlist van de AKO Prijs. Nadien volgden de romans Chaos en rumoer en Zes sterren.
Zwagermans werk verscheen in vertaling in twaalf landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Japan en Hongarije. In 2000 werd de Duitse vertaling van De buitenvrouw (Die Nebenfrau) genomineerd voor de Nordrhein-Westfalen Literaturpreis. Ook ontving Zwagerman voor Die Nebenfrau de Literaire Prijs van de stad München.
Zwagerman behoort inmiddels, samen met auteurs als Connie Palmen en Arnon Grunberg, tot de meest gelezen Nederlandse schrijvers van zijn generatie. Dat bleek eens te meer toen hij in het najaar van 2003 veertig jaar werd: zijn uitgeverij De Arbeiderspers maakte bij die gelegenheid bekend dat van zijn boeken in totaal meer dan 1.100.000 exemplaren waren verkocht, exclusief vertalingen.
Behalve romans publiceerde Zwagerman ook gedichten en essays en was hij actief als columnist.

Zwagerman leed aan depressies. Op 8 september 2015 maakte zijn uitgeverij, De Arbeiderspers, bekend dat Zwagerman op 51-jarige leeftijd in zijn woonplaats Haarlem een eind aan zijn leven had gemaakt.

(Bron: Wikipedia)


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Zes sterren
Read EBOOK Zes sterren by Joost Zwagerman Online free

Download PDF: zes-sterren.pdf Zes sterren PDF